Grotelsche Heide | Vakantiewoning kopen
Investeren in een vakantiewoning

Wat andere geïnteresseerden ons vroegen

Informatiedagen | 17 & 18 augustus
Bezoek Landal Grotelsche Heide en ontdek de mogelijkheden!
 • Investeren in recreatief vastgoed
 • Goed voorbereid keuzes maken
 • Grotelsche Heide helpt u

Belangrijke informatie over de aanschaf van een recreatiewoning

Of u nu op zoek bent naar een toevluchtsoord voor uzelf of een lucratieve investering overweegt, het bezitten van een vakantiehuis kan een lonende onderneming zijn. Deze pagina is ontworpen om antwoord te geven op de meest gestelde vragen die zich voordoen bij het overwegen van een investering in een vakantiewoning. Grotelsche Heide biedt inzicht en advies om u te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Heeft u vragen of ontvangt u graag (financieel) advies?

Dit vroegen andere geïnteresseerden ons

Wordt er op Grotelsche Heide gewerkt met een pool-systeem?

Op Landal Grotelsche Heide wordt niet gewerkt met een pool-systeem. De projectontwikkelaar heeft met Landal rond de tafel gezeten en hierdoor is er een aanbod van vakantiewoningen ontstaan dat aansluit op de cijfers in de markt, waardoor er voor iedere eigenaar een prognoserendement gehaald wordt van tussen de 5,17% en 5,58% netto. Overigens zijn de rendementen berekend op basis van cijfers uit 2022 en hierna is de vraag naar binnenlandse vakanties alleen maar gestegen waardoor ook de huuropbrengsten alleen maar gestegen zijn (wat weer goed voor het rendement is). We kunnen uitgaan van ca. 6% netto in het derde jaar. Iedere eigenaar is voor 136ste deel eigenaar van de wegen, verlichting, openbare ruimten en de centrumvoorzieningen en uiteraard de eigen vakantiewoning.

Wanneer vindt de betaling van de huuropbrengst plaats en over welke periode?

Bij Landal Grotelsche Heide wordt per maand afgerekend.

Is er een last minute regeling voor eigenaren en een regeling voor eigen gebruik? Wat gebeurt er met eigen aanbreng van reserveringen door de eigenaren?

Bij Grotelsche Heide geldt dat er een last minute regeling bestaat. 8 weken per jaar (waarvan 3 weken in de vakanties) kan men zelf gebruik maken van de vakantiewoning. Uiteraard betaal je dan geen huur. Bij het zelf aanbrengen van reserveringen ontvang je als eigenaar 5% korting op de provisie van Landal.

Welk percentage bedraagt de provisie?

De provisie bedraagt 24%. Uiteraard gaat het om de opbrengst na aftrek van alle kosten. In de berekening is ook al rekening gehouden met de verzekering, gemeentelijk lasten en de WOZ.

Wanneer moeten de voorschotten betaald worden?

Vermoedelijk is de start eind 1e kwartaal of begin 2e kwartaal 2024. De verwachte bouwtijd is 9 maanden en de verwachting is dan dat de eerste woningen in het 1e kwartaal 2025 verhuurd gaan worden. In de volgende voorbeeld-liquiditeitsplanning kunt u rekening houden met de eerste termijn einde 1e kwartaal 2024 en dan ongeveer per maand 1 termijn.

 • Termijn 1: 25% bij overdracht grond uiterlijk 3 maanden voor start project.
 • Termijn 2: 10% bij aanvang bouwrijpwerkzaamheden op site.
 • Termijn 3: 10% bij gereed tekenwerk woningen en start productie in fabriek.
 • Termijn 4: 10% bij gereed begane grond vloer centrumgebouw.
 • Termijn 5: 10% bij wind en waterdicht centrumgebouw.
 • Termijn 6: 10% bij start bouw woningen op site.
 • Termijn 7: 10% bij gereed centrumgebouw
 • Termijn 8: 10% bij 50% gereed infrawerkaamheden per fase
 • Termijn 9: 05% bij oplevering woning incl. levering en plaatsing inventaris.

Is fase 2 ook al in de verkoop en is er een regeling dat bij het uitlopen van de oplevering van het project een vergoeding komt?

Fase 2 is nog niet in de verkoop. Het project zal niet uitlopen, omdat de projectontwikkelaar een financiering neemt op de hele 1e fase, zodat er straks in 1 keer gebouwd gaat worden. Iedere keer dat er een woning verkocht wordt uit de 1e fase gaat de financiering door naar de 2e fase, zodat ook deze fase straks in een keer gebouwd gaat worden. Dit is een enorm voordeel en winst voor de individuele koper en het vakantiepark als geheel.

Heeft investeren in recreatief vastgoed nog zin?

Investeren in recreatief vastgoed kan een aantrekkelijke en lonende beslissing zijn. De vraag naar vakantieverblijven vertoont vaak een stabiel patroon en in sommige gevallen zelfs een groei, waardoor investeerders de mogelijkheid krijgen om een stabiel rendement op hun investering te behalen. Daarnaast genieten veel kopers van de flexibiliteit en vrijheid die gepaard gaan met het bezitten van een vakantiewoning. Het investeren in recreatief vastgoed kan dus zeker een waardevolle aanvulling zijn op uw beleggingsportefeuille. Bij Grotelsche Heide kan worden geïnvesteerd in 4-, 6- en 8-persoons recreatiewoningen vanaf €296.940,-. Voor meer informatie over de woningen kunt u onze brochure aanvragen.

Hoeveel geld heb ik nodig om te investeren in recreatief vastgoed

De hoeveelheid geld die u nodig hebt om te investeren in recreatief vastgoed varieert sterk en is afhankelijk van verschillende factoren zoals locatie, type woning, kwaliteit van de woning en marktomstandigheden. Bij Grotelsche Heide bieden we hoogwaardige recreatiewoningen aan die beschikken over een sauna, warmtepomp, zonnepanelen en een elektrische laadpaal voor uw auto. De prijs van de woningen begint vanaf €296.940,-.

Hoe rendabel is een vakantiehuis?

De rendabiliteit van een vakantiewoning kan variëren en is afhankelijk van diverse factoren. Enkele factoren die de rendabiliteit kunnen beïnvloeden zijn bijvoorbeeld locatie, kosten, verhuurbeheer en seizoenaliteit. Bij Grotelsche Heide bieden we diverse woningen met geprognosticeerde rendementen vanaf 5,2%. Benieuwd naar meer informatie? Download dan onze brochure.

Welke gebruiksvormen zijn er voor een recreatiewoning?

Wanneer u ervoor kiest om een recreatiewoning te kopen, kan er sprake zijn van diverse gebruiksvormen. Zo zien we veelal een aankoop van een vakantiewoning voor volledige verhuur. Hiermee wordt de woning aangeschaft om aantrekkelijk rendement te genereren. Ook is eigen gebruik een reden om een vakantiewoning aan te schaffen. De meest populaire gebruiksvorm is een combinatie van verhuur en eigen gebruik. Door deze gebruiksvorm kunt u zelf gebruik maken van uw vakantiewoning en deze de overige tijd verhuren tegen een interessant rendement. Bij Grotelsche Heide is het mogelijk de woning volledig te verhuren of te gebruiken als combinatie van verhuur en eigen gebruik. 

Wat kunt u kopen van uw overwaarde?

Als er sprake is van overwaarde op uw huidige woning, betekent dit dat de waarde van uw huis hoger is dan de resterende hypotheekschuld. U kunt verschillende dingen overwegen om te doen met de overwaarde, zoals de aankoop van een vakantiewoning. U kunt kiezen voor het aankopen van een vakantiewoning vanwege het persoonlijke gebruik ervan, als investering of voor diversificatie van onroerend goed. Verkoopadviseur Olav adviseert u graag over de mogelijkheden om een tweede huis te kopen bij Grotelsche Heide.

Hoeveel belasting betaal ik over mijn vakantiewoning?

De hoogte van de belastingkosten voor uw vakantiewoning hangt af van bijvoorbeeld kostprijs van de woning, beleidsregels van de gemeente waar de woning gelegen is en uw persoonlijke situatie. De voornaamste belastingcategorieën die betrekking hebben op uw vakantiewoning zijn vermogenswinstbelasting, onroerendezaakbelasting en inkomstenbelasting. Ook bij Grotelsche Heide is er sprake van belasting op uw vakantiewoning. Voor financieel advies voorziet onze verkoopadviseur Olav u graag van informatie.

Hoe ziet de kostprijs van een recreatiewoning eruit?

De kostenopbouw bij Grotelsche Heide bestaat uit een vanafprijs voor de vakantiewoning, inclusief kavel (eigen grond) en inventarispakket. Daarnaast kunt u als eigenaar vrijblijvend gebruik maken van het centrumgebouw, de terreinvoorzieningen en alle overige parkfaciliteiten. Vanzelfsprekend is deze prijs exclusief btw. Voor meer informatie over de kostprijs bent u welkom om een afspraak te maken.

Hoeveel eigen geld moet ik inleggen bij het kopen van een vakantiewoning?

De hoogte van uw eigen inleg voor een recreatiewoning is volledig aan u. Er zijn verschillende manieren van financiering mogelijk. Zo kunt u ervoor kiezen de volledige kostprijs van de recreatiewoning te betalen, mits dit binnen uw vermogen mogelijk is. Daarnaast kunt u ervoor kiezen aanvullend op uw eigen inleg een hypotheek af te sluiten om aan de koopprijs te komen. Een vorm van financiering die ook veelvoorkomend is, is de overwaarde van uw huis uit te laten keren. Dit komt vaak neer op het verhogen van uw huidige hypotheek. Onze verkoopadviseur Olav voorziet u graag van de nodige informatie omtrent de verschillende financieringsmogelijkheden.

Bekijk direct onze brochure ⤵

Beveiligd door reCaptcha, privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wat u kunt verwachten:

 • Uitgebreide informatie over het project
 • Maak kennis met de locals
 • Ontdek onze kernwaarden
 • Toelichting kwaliteitsnormen
 • Welk rendement krijgt u op uw investering?