Grotelsche Heide | Vakantiewoning kopen
Omwonenden aan het woord

Omwonenden aan het woord

Informatiedagen op 1 & 2 juni
Bezoek Landal Grotelsche Heide en ontdek de mogelijkheden

Lees de ervaring van de omwonenden

Wie eenmaal de charme van de Grotelsche Heide heeft geproefd, keert er gegarandeerd terug. Is het de historie die trekt? De gevarieerde natuur? Het overweldigende landschap? De gezelligheid van de omringende dorpen? De cultuur dichtbij en wat verder weg? Hoe dan ook, door de grote variëteit aan natuur- en cultuurschatten valt er voor wandelaars, fietsers, natuurvorsers, cultuurliefhebbers en anderen veel te genieten. Ben je benieuwd hoe mensen uit de omgeving deze streek ervaren? Lees hier stukken van hun verhaal. 

Anton Sijbers
“Je kunt prachtig wandelen langs de Esperloop”

Over de Grotelsche Heide raak je niet uitgepraat. Niet over de natuur en niet over de historie. Anton Sijbers (78), IVN-vrijwilliger en fervent natuurvorser, is al bijna vijftig jaar enthousiast over dit gebied. Wie met aandacht de omgeving op zich in laat werken, voelt bijna de ouderdom van het landschap. Wie Grotelsche Heide zegt, zegt Esperloop, een bosbeek die vrij meandert door een eeuwenoude bedding met diep uitgesleten oevers. Anton Sijbers: “Je kunt hier prachtig wandelen. Van het Landalpark tot de Neerstraat kun je langs de Esperloop een prachtige wandeling maken van zo’n twee tot drie kilometer. Verder is De Biezen vlak achter het vakantiepark een bijzonder gebied, het is een elzenbroekbos. Er loopt een mooie wandelroute door van zo’n vier kilometer: ‘Pak de Biezen’.

Ad Strik
“Vooral die grote, oude loofbomen… zo mooi”

Ad Strik is 77 jaar. Een boer in hart en nieren. Hij werd geboren in Tilburg, maar om zijn boerenbedrijf te kunnen voortzetten, verhuisde hij naar deze streek en kocht hij een boerderij in De Biezen. Daar moest hij zijn bedrijf beëindigen om plek te maken voor de natuur. Inmiddels is hij boer-inruste en woont hij samen met zijn vrouw aan de Grotel: “We zijn van dit gebied gaan houden.” Het is fijn om hier te wonen. We genieten elke dag van de mooie omgeving.”. “Vooral die grote, oude loofbomen zijn zo mooi. Je kunt hier heerlijk wandelen. Mijn ervaring is dat natuurwandelaars nette mensen zijn. Ze laten geen rommel achter en ze maken geen problemen. Dat verwacht ik ook niet van de gasten die straks op Landal Grotelsche Heide komen. Ik ben blij dat het terrein van de voormalige camping weer ontwikkeld wordt en dat er recreatiewoningen komen. Het is hier zó mooi! Waarom zouden we dat allemaal voor onszelf houden?!”

Dorine Daemen
''Rust en ruimte''

Vraag Dorine Daemen wat er bijzonder is aan de golfbaan waar zij de scepter zwaait en ze heeft meteen haar woordje klaar, of liever gezegd twee woorden: “Rust en ruimte!” Golfbaan De Stippelberg ligt middenin de natuur, een zee van groen gras, holes en obstakels. “Dit is een van de weinige golfbanen waar je geen autowegen of treinen hoort”, vertelt Daemen enthousiast. “Als je onze achttien holes baan doet, loop je tussen de acht en elf kilometer en ben je zo’n vier à vijf uur onderweg. Wie wil, kan hier in zijn vakantie een gvb, golfvaardigheidsbewijs, halen of een lesje nemen bij de golfacademy.” De Stippelberg is een gastvrije plek, ook voor niet-golfers. “Onze brasserie is vrij toegankelijk voor iedereen. Veel fietsers en wandelaars maken daar gebruik van, want de golfbaan ligt middenin een prachtig natuurgebied. De golfbaan staat bekend als ‘de golfbaan die nooit verveelt’. Da’s niet voor niets dus.

Niek en Mark
"Eten, drinken, vrolijk zijn…"

Een koffietje of theetje, een sprankelend wijntje, verfrissend biertje, lekker eten en drinken… Dat hoort er natuurlijk bij op vakantie. Horecamensen snappen dat. Neem Niek Scheepers en Mark Jongeling van restaurant Grotel’s Genieten. Op 1 oktober 2018 namen zij de toenmalige Herberg Grotels Hof over en na een grondige renovatie van het interieur gingen ze in november van dat jaar van start. Grotel’s Genieten is het startpunt voor mooie wandelingen en fietstochten. Mark: “Ons publiek wordt steeds jonger. Gelukkig hebben we binnen en buiten veel ruimte, dus plaatsen we binnenkort speeltoestellen op het grasveld links. Leuk voor ouders met kinderen.” En Niek vult aan: “We zitten buitenaf en zijn in de eerste plaats gericht op passerende wandelaars en fietsers. Zij moeten hier relaxed kunnen eten en drinken.”. “Iedereen moet zich hier welkom voelen”, vat Mark de bedrijfsfilosofie samen. “Naast eten en drinken kun je ’s avonds bij ons ook lekker komen borrelen".

Marinke Goosen
“Gemert was eeuwenlang een apart land. Dat is toch bijzonder!”

Marinke is nu centrummanager in Gemert en geniet er met volle teugen van. “Ik ben de verbindende schakel tussen allerlei partijen die betrokken zijn bij het centrum van Gemert. Wij gaan het hier toekomstbestendig en nóg sfeervoller en nóg gezelliger maken.” Maar als je haar hoort vertellen over Gemert, zou je zeggen: niets meer aan doen, het is er al mooi genoeg. De inwoners van Gemert zijn vriendelijk, maar ook trots en eigenzinnig. Dat begrijp ik, dat heeft met hun geschiedenis te maken. Ze gaan hun eigen gang en doen waar ze in geloven. Dat zie je ook in de winkelstraten: verschillende ambachtelijke zaken en winkeltjes met specialiteiten. Een koffiebranderij, een bierbrouwerij, een goudsmid enzovoort. Verschillende kruidentuinen zijn er, waar ook medicijnen gemaakt worden en waar je workshops kunt volgen. Al die ‘verborgen’ schoonheden van Gemert gaan straks de bewoners van Landal Grotelsche Heide ook ontdekken. Hoe vindt Marinke dat? “Ja, dat is voor de horeca en de winkeliers in Gemert natuurlijk prachtig. Aan de ene kant wil je graag dat het unieke en het bijzondere karakter van Gemert behouden blijft. Aan de andere kant is iedereen trots op de rijke geschiedenis en al het moois dat Gemert te bieden heeft.”

Benieuwd naar het hele verhaal?

Bekijk direct onze brochure ⤵

Beveiligd door reCaptcha, privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wat u kunt verwachten:

  • Uitgebreide informatie over het project
  • Maak kennis met de locals
  • Ontdek onze kernwaarden
  • Toelichting kwaliteitsnormen
  • Welk rendement krijgt u op uw investering?