Grotelsche Heide | Vakantiewoning kopen
In de regio

Duurzaam en luxe

Ontdek de 136 luxe recreatiewoningen van Landal Grotelsche Heide.

Bekijk het aanbod

In de regio

Informatiedagen op 1 & 2 juni
Bezoek Landal Grotelsche Heide en ontdek de mogelijkheden

Historische grond

Ooit was de Grotelsche Heide een uitgestrekt heidegebied. Al in de 13e eeuw genoemd in oorkonden. De eerste hoeve in dit gebied stond vlakbij het huidige vakantiepark: de hoeve Grotel. Een met grachten omgeven boerderij met kleine arbeiderswoningen en waarschijnlijk ook een kapelletje. De naam Grotel komt van het woord ‘el’ dat ‘ontginning’ betekent.

 

Kaart van de omgeving

Benieuwd wat er allemaal te beleven is in de omgeving van Landal Grotelsche Heide? Bekijk hier de kaart van de omgeving en ontdek wat er allemaal te doen is.

Bekijk de kaart

Flora en fauna

De Grotelsche Heide is onderdeel van een 115 hectare groot afwisselend natuurgebied. Met naald- en loofbossen, weidegronden, veenmoeras, poelen en waterlopen. Waar reeën je pad kunnen kruisen, waar prachtige varens de oevers van een bosbeek sieren, waar pinksterbloemen de graslanden roze kleuren en de slechtvalk zijn jachtgebied heeft. Hier wordt een wandeling een ontdekkingstocht.

Golfbaan

De golfbaan Stippelberg ligt als het ware om de hoek. Een van de weinige golfbanen in Nederland waar je geen treinverkeer en snelwegen hoort. Waar je één bent met de natuur en verschillende courses kunt afwerken. De brasserie met een uitstekende keuken is zeven dagen per week open. Hier zijn wandelaars en fietsers ook van harte welkom.

Een wat kleinschaligere golfbaan, maar nog dichterbij, is Golfbaan den Heikant: Een prachtig gelegen par3-golfbaan aan de bosrand.

Dorpen

Het afwisselende natuurgebied waarvan de Grotelsche Heide slechts een deel is, wordt omzoomd door vriendelijke, eeuwenoude dorpen als Gemert, Aarle-Rixtel, Bakel, Milheeze en de kerkdorpen De Rips en De Mortel. Molens, kloosters, kastelen, prachtige kerken en streekmusea getuigen van hun rijke geschiedenis. Voor de gasten van Landal Grotelsche Heide ligt Gemert met zijn historische centrum en uitgebreide winkelbestand om de hoek.

Genieten

Bourgondische genieten lijkt wel in Brabant te zijn uitgevonden. Dat begint al bij Niek en Mark, de gastvrije buren van Landal Grotelsche Heide. U bent van harte welkom in hun sfeervolle restaurant Grotel’s Genieten. Even verderop zorgt de Brabantse Kluis, gevestigd in een voormalige kloosterboerderij, voor heerlijke culinaire verrassingen. De terrassen in Gemert, de eet- en drinkgelegenheden in de dorpen, u bent er meer dan welkom.

Recreatie

Middenin de natuur en toch dichtbij de dingen die het leven mooi maken. Dit is Landal Grotelsche Heide. Binnen een half uur staat u in hartje Eindhoven. Nog dichterbij zijn de shopping centers van Helmond. Nog dichterbij de Bavaria brouwerij in Lieshout, het Boerenbondsmuseum in Gemert of de Vlindersafari in Gemert. Of pakt u liever de fiets, de mountainbike of de wandelschoenen? Dan ligt de natuur aan uw voeten.

Bekijk direct onze brochure ⤵

Beveiligd door reCaptcha, privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wat u kunt verwachten:

  • Uitgebreide informatie over het project
  • Maak kennis met de locals
  • Ontdek onze kernwaarden
  • Toelichting kwaliteitsnormen
  • Welk rendement krijgt u op uw investering?