Grotelsche Heide | Vakantiewoning kopen
Duurzame vakantiewoning

Een duurzame recreatiewoning: investeren in de toekomst

  • Gasloze gebouwen en woningen
  • Met zonnepanelen
  • Respect voor bestaande natuur

Hoe Grotelsche Heide bijdraagt aan een groenere toekomst

De toenemende maatschappelijke druk in duurzame ontwikkeling is een belangrijk vertrekpunt voor de ontwikkeling van ons vakantiepark. Bij het ontwerp en de bouw van Landal Grotelsche Heide schrijven we Duurzaamheid met een hoofdletter D. De manier waarop het park gerealiseerd wordt, getuigt van veel respect voor de omringende natuur. Benieuwd naar de redenen waarom een duurzame vakantiewoning kopen een goed idee is? En welke bijdrage Landal Grotelsche Heide hieraan levert? Lees dan meer in onze blog.

BENG-eisen voor nieuwbouw vakantiewoningen

BENG staat voor Bijna Energieneutrale Gebouwen en zijn eisen die gesteld worden aan de energieprestaties van gebouwen. Vanaf 1 januari 2021 gelden er nieuwe BENG-eisen voor het bouwen van woningen en gebouwen. Ook bij de ontwikkeling van Landal Grotelsche Heide wordt op de energieprestaties en duurzaamheid gelet. Onze vakantiehuizen die voldoen aan de BENG-eisen hebben bijvoorbeeld een goede isolatie, zijn voorzien van een warmte pomp, elektrische laadpalen en hebben zonnepanelen voor het opwekken van energie. Dit is niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van de eigenaar.

Landal GreenParks: Goed voor groen

De parken van Landal onderscheiden zich door een open karakter, rust, ruimte en natuur. Landal GreenParks maakt zich sterk voor duurzaam recreëren en ontplooit dan ook vele activiteiten op het gebied van duurzaam en betrokken ondernemen. De Green Key certificering voor alle Landalparken is hiervan een concreet bewijs. Green Key is een internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrije-tijdsbranche. Landal GreenParks is maar liefst drie keer op rij uitgeroepen tot het meest duurzame reismerk van Nederland door de Sustainable Brand Index binnen de categorie ‘Travel & Leisure’.

De groene uitstraling van het park

Met extra aanplanting in de huidige omgeving streven we er naar om de biodiversiteit te intensiveren. Zo is er tijdens de boom-effect-analyse besloten dat bestaande houtwallen en en solitaire bomen aan te vullen met nieuwe bomen en struiken. Verder wordt het cultuurhistorische eikenlaantje ook verrijkt. Ook worden er wadi’s aangelegd en worden de randen hiervan beplant met heide en brem. Een wadi is een verdiepte plek om hemelwater op te vangen als er veel neerslag valt. Als laatste worden er op de kavels groen aangelegd met onder andere struiken en bomen.

Water wordt opgevangen

De grond van het park is erg zanderig waardoor het water er gemakkelijk kan infiltreren. Daarom worden er op het park wadi’s aangelegd. De wadi’s hebben ook een tweede functie: er worden speeltoestellen van duurzaam hout geplaatst waar kinderen heerlijk kunnen spelen. Als laatste wordt er ook nog een robuust watersysteem aangelegd, door bestaande greppels met elkaar te verbinden. Zo wordt er op een slimme en creatieve manier gezorgd voor een duurzaam en aangenaam verblijf op Landal Grotelsche Heide.

 

Verharding van de wegen

Bij Landal Grotelsche Heide staat hergebruik van grondstoffen hoog in het vaandel. Neem bijvoorbeeld de eco-vriendelijke bestrating van Landal Grotelsche Heide. Voor de aanleg van de wegen worden oude funderingen opgegraven en hergebruikt als puinverharding. Het percentage verharding van wegen en terrassen is minimaal om oververhitting tegen te gaan en om zoveel mogelijk regenwater ter plekken te kunnen infiltreren in de bodem. Zo zijn de parkeerplaatsen bij de woningen gemaakt van grasbetontegels. Bij Landal Grotelsche Heide kun je dus niet alleen genieten van een heerlijke vakantie, maar draag je ook bij aan een beter milieu.

Gasloze gebouwen

Uit het oogpunt van duurzaamheid worden alle bestaande materialen, waaronder de oude leidingsystemen opgeruimd. Er komt een nieuwe water-, elektriciteits-, riolerings- en datanet. Maar geen gas. We plaatsen verlichting voor de veiligheid en afgestemd op de behoefte. Ook wordt er gebouwd met hoge isolatiewaarden, waardoor het energiegebruik van de woningen tot een minimum beperkt blijft. Warmtepompen zorgen voor een gasloze oplossing en zonnepanelen wekken energie op. Ook het centrumgebouw is voorzien van talloze duurzame voorzieningen zoals waterpompen.

 

Ben jij nieuwsgierig geworden naar ons duurzame vakantiepark?

Onze makelaar verteld jou graag alles over de duurzame vakantiewoningen op Landal Grotelsche Heide.
Neem contact met ons op

Eigentijdse duurzame architectuur

De woningen en het centrumgebouw zijn vormgegeven in een eigentijdse architectuur. Voor de architecten en het bouwbedrijf staat circulair bouwen hoog op de agenda. Hergebruik is voor hen het credo. Waar mogelijk worden materialen toegepast die gerecycled zijn of in de toekomst hergebruikt kunnen worden. Daarnaast is gekozen voor een prefab-bouwmethode, waardoor een lage CO2- en N-emissie gegarandeerd kan worden, de bouwperiode kort is en tijdens de bouw weinig belastende transportbewegingen nodig zijn.

Cradle-to-cradle

Het ‘cradle-to-cradle’ principe; dat er geen materiaal wordt weggegooid, is ook toegepast bij de overige materiaalkeuzes. Zo is het centrumgebouw voorzien van een sedumdak. Bij het interieur, de keuze van keuken, badkamer, sanitair en meubilair, speelt recyclebaarheid en hergebruik eveneens een belangrijke rol. Zelfs als huishoudelijke apparatuur het begeeft, wordt bekeken of dit kan worden gerepareerd en hergebruikt.

 
duurzaam

Een duurzaam vakantiehuis kopen bij Grotelsche Heide

Landal Grotelsche Heide biedt duurzame, moderne en comfortabele recreatiewoningen aan die voldoen aan de strengste BENG-eisen. Steeds meer vakantiegangers kiezen voor een duurzaam vakantiehuis vanwege het groeiende bewustzijn van duurzaamheid en CO2-reductie. Gasten willen graag bijdragen aan een betere wereld en tegelijkertijd willen genieten van een comfortabele en ontspannen vakantie. Het is daarom extra interessant om te investeren in een duurzaam vakantiehuis. Ben jij benieuwd geworden naar onze woningen? Bekijk ons aanbod of neem contact met ons op.