Grotelsche Heide | Vakantiewoning kopen
Overdrachtsbelasting recreatiewoning 2024

Zo vermijdt u de overdrachtsbelasting van 10,4%!

Overdrachtsbelasting voor recreatiewoningen in 2024

Bent u op zoek naar een slimme investering in een recreatiewoning? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de actuele regelgeving rondom de overdrachtsbelasting. In 2024 bedraagt de overdrachtsbelasting voor recreatiewoningen maar liefst 10,4%. Dat is een aanzienlijk bedrag dat u bovenop de aankoopprijs betaalt. Gelukkig is er een manier om deze kosten te vermijden: investeren in nieuwbouw.

Overdrachtsbelasting recreatiewoning 2024: Zo werkt het

Als u een bestaande recreatiewoning koopt, betaalt u in 2024 een overdrachtsbelasting van 10,4% over de aankoopprijs. Dit bedrag is helaas niet aftrekbaar van de belasting. Echter, door te kiezen voor een nieuwbouwwoning, betaalt u alleen de BTW en vermijdt u deze extra kosten volledig. Gaat u de vakantiewoning verhuren? Dan kunt u de BTW (volledig) terugvorderen. Wilt u hier meer over weten?

De oplossing: de nieuwbouw van Landal Grotelsche Heide

Wanneer u kiest voor een nieuwbouw recreatiewoning, betaalt u geen overdrachtsbelasting. Dit komt doordat de aankoop van nieuwbouwwoningen onder de BTW-regeling valt in plaats van de overdrachtsbelasting. Hierdoor bespaart u in 2024 direct 10,4% op de aankoopprijs. Daarnaast investeert u in een recreatiewoning die voldoet aan de (duurzaamheids)eisen die gesteld worden bij de bouw van recreatiewoningen in 2024. De recreatiewoningen zijn dus volledig geïsoleerd (energielabel A), solide gebouwd en volledig modern ingericht.

Ons aanbod van nieuwe recreatiewoningen

Investeren in een recreatiewoning bij Landal Grotelsche Heide

Een uitstekende keuze voor uw investering in nieuwbouw is Landal Grotelsche Heide. Dit prachtige vakantiepark biedt een unieke combinatie van rust, natuur en luxe faciliteiten. De recreatiewoningen op dit park zijn geschikt voor wie een recreatiewoning wil kopen zonder de hoge kosten van overdrachtsbelasting.

  Moderne voorzieningen

  De woningen zijn voorzien van de nieuwste technologieën en duurzame materialen.

  Luxe en comfort

  Geniet van ruime opzet, luxe afwerking en alle comfort die u mag verwachten van een recreatiewoning.

  Uitstekende verhuurmogelijkheden

  Dankzij de samenwerking met Landal GreenParks bent u verzekerd van een hoog verhuurpotentieel en een aantrekkelijk rendement.

  Natuurrijke omgeving

  Gelegen in een prachtig natuurgebied, waar het park haar naam aan dankt, biedt de directe omgeving van het park volop mogelijkheden voor wandelen, fietsen en ontspanning.

Overdrachtsbelasting recreatiewoning aftrekbaar

Aangezien de overdrachtsbelasting niet aftrekbaar is, is het des te interessanter om naar alternatieven zoals nieuwbouw te kijken. Daarnaast bent u als koper van een nieuwbouw recreatiewoning van Landal Grotelsche Heide ook geen kosten koper verschuldigd. Wilt u dus de overdrachtsbelasting van 10,4% vermijden? Kies dan voor een nieuwbouw recreatiewoning bij Landal Grotelsche Heide. Niet alleen bespaart u een aanzienlijk bedrag, maar u investeert ook in een luxe woning op een toplocatie. Wilt u een bezoek brengen aan ons park?

Lees ook onze andere blogs: